OCHORENIA ĽADVÍN A MOČOVÝCH CIEST A ALTERNATÍVNE PROSTRIEDKY.

02.11.2007 Celý región

Šťastný je ten človek, ktorý sa dokáže smiať sám sebe, lebo vždy bude mať postarané o zábavu.
Miesto ochorenia - ľadviny.
Ľadviny pomáhajú srdcu dávať lásku. Tak sebe, ako aj druhým. Ľadviny trpia, ak prežívate viac, než je vhodné osudy svojich blízkych. Ľahko sa radí, čo má robiť ten druhý. Ak sa naše rady nestretnú s názormi tých, ktorím sú určené, zvyšuje sa tlak myšlienok a tým sa zvyšuje prekrvenie ciev a napätie sa prejaví poruchou prekrvenia ľadvín.

Príklad:
Matka sa nedokázala zmieriť s manželstvom svojej dcéry. Jej snaha meniť ich spôsob fungovania bola až príliš prehnaná. Prepnutie dospelo až k zhubnej hypertenzii ľadvín.
Verme, že každý človek má partnera, ktorý je mu rovný. V manželstve sa partneri vzájomne dopĺňajú a vzájomne sa od seba učia. Najhoršie je učiť sa pod tlakom. Ak sa rodič snaží vytvoriť obraz vlastných nenaplnených túžob v živote vlastných detí, ak im nedá voľnosť slobodného rozhodnutia, právo pochybenia, ničí sa sám.
Pomáhajme, až keď nás požiadajú a rozlišujme mieru tejto pomoci. Mlčme, aj keď nám je do plaču, aj keď sme niečo podobné prežili. Človek sa riadi buď vlastnou aktivitou, alebo dôsledkom svojich chýb. Snaha o zmenu, hoci v našom ponímaní „dobra“ sa prejaví vždy ako negatívna služba. Riešením je vysielať k naším milým kľud a podporu, nie strachy a obavy. Verme času a múdrosti života. Prinesie to čo má a bude to dobré.

Ak sa začne strach človeka zo zlyhania voči ostatným ľuďom preň zničujúci, začínajú zlyhávať ľadviny.

Niektoré príčiny ochorení ľadvín:

Ľadvinová hypertenzia - spoluprežívanie života iných, snaha žiť životy iných,
Akútne zlyhávanie ľadvín - ak nosíme v sebe zlobu a nenávisť k iným,
Zhubné nádory ľadvín -
Zvraštenie ľadvín, nedovyvinutie - únava životom, slabnutie v dôsledku večným sporom, apatia
Zdvojenie ľadvín, jediná ľadvina, bludná- porozmýšľať o naplnenosti vzťahu.
Opuchy - zadržiavanie vody v tele spôsobuje soľ, čo značí zážitky. Ak je veľa nestrávených udalostí, tam je veľa soli - ohnisko vášne, nespokojnosť (zápal), smútok a nezáujem (hypofunkcia orgánov). Opuchov sa chceme zbaviť podobne ako ťažkých životných situácií, ktoré nedokážeme spracovať. Radi by sme vymazali nepríjemnú epizódu, snažíme sa na ňu zabudnúť. Nepríjemný zážitok len prekryjeme inými, ale v podobnej situácii sa do vedomia opäť vráti, neprekryjeme ho ani nevstrebeme. Zmierenie s tými, ktorí nám „ubližujú“ všetko vyrovnáva, opuchy miznú a telo silnie. Platí známi výrok:“ Je ľahké milovať tých, čo nás milujú, avšak ťažšie je chápať tých, čo nám ubližujú. “ Milujme aj svojich nepriateľov.
Urobme si zo sveta krásne miesto. Pochopme svoje strachy, prijmime ich, namiesto odmietania a vytvorme si vlastný kľud sebaistotou. Ak sa nevieme zmieriť osobne, vyšlime lásku všetkým svojím „neprajníkom“ . Poďakujme im za životnú lekciu, ktorú nám prišli udeliť v našom živote, lebo boli súčaťou nášho duševného rastu.

Piesok a kamene v ľadvinách - zhmotnenie ľudských omylov a egoizmu, nepochopenia a bolesti v partnerských vzťahoch.
Druhy kameňov:
Šťavelanové , tmavé až čierne - tvrdý, nerozbitný, ostrý vo vzťahu k partnerovi
Urátové, svetlejšie( z kyseliny a soli močovej)- nakumulované bolesti ktoré sme rozdali vo vzťahoch.
Fosfátové a karbonátové (rýchle rastú, na lome sú biele)- ťažšie problémy vo vzťahoch, dokážeme sa pozrieť týmto ľuďom do očí?
Cystinové kamene - geneticky nezvládnuté vzťahy, ktoré čakajú na to, aby sme to my doriešili

Zväčšenie prostaty –

Časté nočné močenie - prílišné prežívanie radosti alebo strachu(prežívať s nadhľadom)
Neudržateľnosť moču -:

Žena -
Výraz ušľachtilého, chápajúceho a obetavého chovania z minulosti sa v dnešnej dobe rozdelila na rôzne typy. Niektoré sa názormi a záujmami približujú mužom. Športujú ako muži, zvládajú pracovné funkcie a stávajú sa tvrdými. No aj fyzické telo sa prispôsobuje týmto spôsobom. Je veľa žien, ktoré sa snažia nepodľahnúť tejto dobe a svoj cit si nesú nedotknutý životom ďalej. Čím sú jemnejšie, tým väčšia tvrdosť na nich dopadá, tým skôr, že muž, ktorého si vyberú za partnera, po citovom vzplanutí na začiatku splynie neskôr s šeďou davu. Doma, kde čakajú lásku, pohladenie, dostávajú úlohy ako výchova detí, naplnenie žalúdkov a pohodlia. Ako zmeniť tieto každodennosti a k tomu strach a obavy v zamestnaní?
Život sa stáva bez radosti, fádny, dobrá pôda pre rozvoj strachov. Tento pretlak myšlienok sa prejaví na fyzickom tele potrebou vylúčenia von. Močový zvierač sa nedá vôľou ovládnuť , povoľuje a moč samovoľne odteká, čo je pre ženu, ktorá starne a stáva sa rokmi menej atraktívnou, menej žiadanou pre partnera viac ponižujúce. Cítite tu absenciu sebelásky?
My, ktoré plačeme, potajme prosíme o radu ako sa zbaviť trápenia, zdvihnime hlavy! Usmejme sa a pozrime sa do zrkadla. Nemenovaná herečka raz vyriekla: „Neznám tě, ale umeju tě! “ Začnime deň s úsmevom , odpusťme si

Skutočný príbeh...

Mladá žena, nespokojná so svojim životom si svoj osud sťažuje sebapopieraním, sebaneprijatím. Akékoľvek svoje rozhodnutie po realizácii okamžite zneguje. Diagnóza - absolútna strata integrity osobnosti. Indikácie: snaha o zviditelnenie sa vyžadovaním pozornosti iných, ak neprichádza toto ocenenie, stiahnutie sa do seba a vyvíjanie samodeštrukcie. „ Pre mňa už neexistuje ani len to slnko. Na ostatných svieti a na mňa nie. “
Niekedy pomôže len situáciu si zakresliť, a človek sa tam už nájde:

„No dobre, ale ako z toho kola von? “ Tu som volila ďalší obrázok:

Vysvetlenie obrázkov:

Každý z nás si vytvárame vlastnú realitu. Myšlienku vždy nasleduje energia. Dbajme na silu svojej mysle a skúsme si želať to, čo skutočne chceme aby bolo, nie čo nechceme. Oči sú zrkadlom duše a z nich vyžaruje energia našej osobnosti. Všetko, čo mi robí zle je so mnou spojené neviditeľným energetickým spojením. Ak sa chcem od niečoho oslobodiť, musím uvoľniť oba konce tohto spojenia. To sa robí odpúšťaním.

Človek k sebe priťahuje to, čo už v ňom je.

Mladý muž so sklonom k perfekcionalizmu prišiel s problémami prostaty. Zistili sme, že zmysel jeho života bol – snaha o to aby iným bolo dobra, aby mu boli vďačný. Zidealizoval si vlastnú predstavu svojho bytia predstavou života iných. „On najlepšie vedel, čo je pre ostatných dobré... “ nebol schopný nazrieť na veci z iného uhla pohľadu. Nebol prípustný ani iným myšlienkam, odpustenie preň neprichádzalo do úvahy, lebo nechápal, prečo má odpúšťať, keď jeho sa to netýka. Avšak ani lekárska liečba nezaberala, preto pristúpil na kompromis a zvolil si motýlie, morské a Bachové kvetové esencie.

Je iba v našich rukách, či mrak svojich problémov a strachov z toho, čo bude rozprestrieme nad svojou hlavou a budeme pestovať pocity tak, aby bol stále ťažší a ťažší a tak začal pršať na nás, alebo jednoducho stiahneme svoje chmúrne predstavy a otvoríme sa kráse prítomného okamihu.

Nechajme odísť pocity viny a spomeňme si, že sme jedinečnou osobnosťou na Zemi. Každý z nás niekedy urob í chybu a občas to ľutuje. Dôležité je to, aby sme v tých chybách nezotrvali, potom ich jednoduchšie zvládneme tým, že ich prijmeme ako školu života.
Sústredením sa na pozitívne vlastnosti vzrastá naša sebaúcta a mizne pocit napätia. Nezabúdajme, že vina je protikladom lásky a pocity viny nikomu a ničomu nepomôžu. Pomôcť môže len bezpodmienečná láska.
Skúsme použiť nasledovnú afirmáciu:
„Žiadam o zrušenie následkov všetkých mojich chýb vo všetkých smeroch času a úplne sa oslobodzujem od všetkých pocitov viny. Milujem sa taká /taký aká/aký som od hlavy až k päte. “

Ak už sa dostaví prejav na fyzickom tele vo forme bolesti alebo už choroby, skúsme s afirmáciou Dr. L. V. :
1. Ak si myslíme, že nám niekto urobil zle, tak mu to odpustíme a odpustíme sebe, že to zlé sme do seba prijali. Zašleme mu veľa lásky.
2. Ak sme niekomu urobili zle mi, prosme o odpustenie, že sme to urobili vo svojej slabosti a odpusťme si, že sme to urobili.
3. Pretože sme tým spôsobili svojmu telu utrpenie, vždy prosíme o odpustenie svoje telo a tú jeho konkrétnu časť, ktorej sa to týka, že sme mu tým spôsobili škodu.

OCHORENIA ĽADVÍN A MOČOVÝCH CIEST A ALTERNATÍVNE PROSTRIEDKY.

VONNÉ OLEJE SÚVISIACE S ĽADVINAMI:

Arnika z horských druhov, Vavrín (bobkov list), Bergamot, Kajeput, Jalovec viržinský, Citrónová tráva, Santalové drevo, Čajovník, Céder, Lipa
Vonné oleje nie sú iba voňavé tekutiny. Za každým z nich je bytosť, ktorá sa vzdala svojho fyzického a éterického tela, aby nám odovzdala posolstvo svojho rastlinného druhu.

Použitie:
• odparovaním(1-5 kvapiek)-aromalampa,
• rozprašovaním do vzduchu(5-20 kvapiek)- rozprašovač,
• masáž( max. 30 kvapiek)-príjemný partner 

LIEČENIE FARBOU:

Z psychosomatického uhla pohľadu ochorenia ľadvín sú príčinou strachy a vzťahy a tým farebné odtiene, ktoré obsahujú žltú farbu:
Žltá vyrovnáva spolupôsobenie ľadvín a nervového systému, pečene, slinivky - Prináša jasno do myslenia, zmyslovú radosť, rieši depresie, prekonáva iracionálne úzkosti a nervozitu.
Zlatá (mandarínková) harmonizuje látkovu výmenu v súvise na ľadviny- Vedie človeka za intelekt a úsudky(žltá téma) a umožňuje sa zamerať na múdrosť a schopnosť radovať sa z maličkostí života.
Oranžová pomôže zladiť urogenitálny systém s vylučovacími orgánmi- pomáha zbaviť sa závislosti, vzájomnej závislosti a návykov. Prekonáva úzkosť a strach v oblasti brucha a solar plexa. Pomáha pri nočnom pomočovaní. Znižuje tendenciu ovládania jednej osoby inou a tým zasahovať do ich života.
Korálová pomôže zladiť činnosť ľadvín a nervového systému- Ak jednáme v strachu, uvoľňujeme energiu, ktorá ten istý strach znovu vytvorí. Táto farba pomôže naučiť sa milovať svoje strachy a obavy a tým integrovať túto energiu krokom dopredu. Tým krokom ja uzdravenie sa z neopätovanej lásky a strachu a nové prebudenie.
Olivovozelená sa používa v súvislosti so solar-plexom a srdcom- Pomáha objavovať vnútornú pravdu a poznávať vlastné city bez strachov. Spája intuíciu (žltá) a city srdca (zelená) Tým stimuluje imunitný systém v náväznosti na činnosť ľadvín a močových ciest pomocou vyjadrenia vlastných pocitov.
Zelená harmonizuje imunitný systém, srdce, pľúca a priedušky- Prebudením potreby byť verný sebe zaháňa myšlienky na strach a prebudí uvedomenie si vlastnej pravdy a smeru ( nie pravdy cudzej v mojom ponímaní).
Tyrkys ľadviny v spojení s ochorením horných dýchacích ciest, keď cez kašeľ sa samovoľne uvoľňuje moč - rozpustením blokád v tvorivej oblasti, zbavuje komplexu menejcennosti, pôsobí proti tréme, fóbiám.

Použitie:
• nosíme odevy danej farby
• zladíme priestor do daného farebného odtieňa
• užijeme kúpeľ danej farby
• požívame vôňu danej farby, ...

LIEČENIE BYLINKAMI:

Plod borievky, koreň ligurčeka, list a koreň petržlenu, koreň ihlice, vňať prasličky, koreň pýru, vňať zlatobyle obyčajnej, koreň mareny farbiarskej, semeno tekvice, ...

Použitie:

• Čaje
• Rastlinné šťavy
• Prášky
• Tinktúry
• Extrakty
• Obklady

LIEČENIE KAMEŇMI:

Kamene boli odpradávna súčasťou obetných miest, neskôr oltárov, v súčasnosti nám skrášľujú príbytky alebo si ich vkladáme do šperkov. Každý druh kameňa vyžaduje nejakú energiu. Niektoré pomáhajú pri liečení, iné podporujú relaxáciu a ďalšie zvyšujú vitalitu. Ak si z pre vás výnimočného miesta prinesiete prírodný kameň, môžete ho tiež použiť na očistu. Kameň, ktorý vám niekto daruje v sebe nesie energiu darcu. Ak umiestnite taký kameň do priestoru, zapojíte v ňom jeho energiu.

Prehľad vlastností priradených k jednotlivým kameňom:
• Citrín-komunikácia a mentálna jasnosť
• Jantar- ochrana a liečenie
• Malachit- uzdravovanie a očista
• Smaragd- duchovné vyladenie
• Jadeit- múdrosť a liečenie
• Avanturín- liečenie fyzického tela

Použitie:
1. Umiestnenie v priestore podľa vlastného pocitu, či odborného posúdenia
2. Nosenie šperkov :
• Prsteň- znásobuje jednotu osobnosti
• Náhrdelník na krk- uľahčuje komunikáciu, odstráni bloky
• Náhrdelník na hruď- zvyšuje ochotu a tlmí hnevy, pocity žiaľu, odlúčenia
• Náramok ľavá ruka- zvyšuje naladenie sa na vlastnú ženskú energiu, intuíciu a tvorivosť
• Náramok pravá ruka- zvyšuje pozornosť, kontrolnú a riadiacu činnosť

LIEČENIE VÝŽIVOU:

Ľadviny z hľadiska učenia FENG-ŠUEJ sú priradené prvku vody. Voda si vyberá najľahšiu cestu - tečie z hôr do údolia, ale svojou vytrvalosťou dokáže pohnúť horami.
Nič nie je jemnejšie ako voda a predsa dokáže urobiť dieru do skaly.
Sťahujúci účinok vody je vytrvalosť a stálosť, poddajnosť a skúmanie. Rozpínací účinok vody je hrôza, ktorá vznikne na základe poznania, že existuje niečo neobmedzené, čo sa nedá zničiť.

Ľudia so silnými ľadvinami sa vyznačujú rozvahou, rozhodnosťou, pevnou vôľou, úspechom a dlhým životom.
Úzkosť pri oslabenej energii ľadvín má základ vo vyčerpanosti, v nezvládaní brániť svoje stanovisko. „Stáť pri svojom partnerovi“ znamená, že sa vieme postaviť k problémom čelom. Až potom zvažujeme, či problém nie je tak veľký, že ho nedokážeme riešiť. Ak človek cúvne, znamená to, že je zbabelý a svoju zodpovednosť sa snaží preniesť na iných.
Odvaha znamená ochotu pomôcť a bojovať- získať, stratiť či nájsť kompromis. V dôsledku ide o to, aby sme posilnili vlastnú imunitu a rozpínanie tým, že sa dívame veciam do „ očí“, zatneme zuby a ak zistíme, že protivník má väčšie argumenty , či moc, môžeme ustúpiť bez toho aby sme stratili svoju tvár. Ak sa púšťame do konfliktov len preto aby sme dokázali, že sme lepší, to znamená, že sa necítime byť rovnocenní.
„Vyhraje ten, kto nebojuje“

Strach ako forma hnevu, zloby a závisti. Tieto stopy negatívnej sily v nás vyvolajú pocity neistoty a ohrozenia a tým potrebu obrany pred svetom.

Posilnenie energie ľadvín:
Sebaovládanie
Odvaha
Sexuálna radosť a nežnosť založená na zdravom vzťahu
Zabezpečenie tepla nôh a chrbta
Slaná strava

Výživa súvisiaca s energiou vody:

Čierne potraviny (morské riasy, čierne sojové bôby, plody mora, strukoviny) tepelne pôsobia na ľadviny.

Slaná strava uvoľňuje hlieny a má preháňavé účinky. V malých dávkach priaznivo ovplyvňuje krvné šťavy, nadmerné užívanie pôsobí vysušujúco. Tuhé je potom nielen telo, ale aj duch. Dôsledkom je emočné napätie a podráždenosť. Potom si dáme sladké na vyrovnanie, lebo to uvoľňuje. Preto tak radi striedame tieto chute. Cez deň si dáme sladké a večer slané oriešky k telke.
Slané a alkohol. Tekutinami prítomnými v alkohole dopĺňame tie, ktoré boli odvedené slaným. Tým odvádzame ďalšiu soľ a zase máme potrebu na slané. Alkohol už v malej dávke vysušuje a uvoľní emócie tak, že je človek sentimentálny a znovu sa musí stabilizovať soľou. Z bludného kruhu vyjdeme len tak, že obmedzíme príjem soli. Potom sa lepšie dokážeme popasovať s chuťou tak na alkohol ako aj na sladké.

Soľ je studená a má vysušujúci účinok, čím spôsobuje teplo v oblasti ľadvín.

Teplé potraviny:
Ryby a plody mora
Granáty

Studené potraviny:
Sladkovodné ryby
kraby
raci
kaviár

Neutrálne potraviny:
Strukoviny

Použitie:

• Slané a teplé potraviny posilňujú rozpínavú energiu ľadvín (činnosť),
• Slané a neutrálne potraviny predstavujú plnohodnotnú a sýtu stravu a posilňujú uzdravovací proces,
• Slané a studené potraviny chránia ľadviny pred prílišným teplom pre rozhorúčením srdca a tvoria zdroj minerálov.
• Tekutiny – najideálnejšia voda zo studne, lebo obsahuje správne množstvo minerálov.
RNDr. Monika Kašová
 

Vyberte región